Er is niets zo lastig als een lichtpunt dat niet centraal uitkomt boven een tafel. Velen onder jullie zien dit als een obstakel bij het inrichten van een ruimte. Toch ben je niet afhankelijk van de positie van je lichtpunten. Wij tonen u 6 flexibele opties om dit lastige probleem op te lossen! Niet helemaal zeker welke optie juist te gebruiken? Wij pluizen het samen met u uit.

Overspanning

Met deze oplossing kan u verscheidene speelse effecten creëren in elk interieur. Of u nu een aansluiting heeft in het plafond of in de muur, het kan allebei! Door middel van kabels kan u exact kiezen waar u lichtpunten wilt voorzien en je creëert hierbij ook nog eens een artistiek spel van lijnen. 

String Light Overspanning
Bv: String Light by Flos

Decentrata

Dit soort lampen worden bevestigd in uw lichtpunt in het plafond waarna u met een scharnier systeem de lamp kan richten naar het centrum van uw tafel. Door deze beweegbaarheid kan u de lamp richten naar waar u wil zonder rekening te hoeven houden met de positie van uw lichtpunt.

Nemo AS41C Decentrata
Bv: AS41C by Nemo Lighting

Wandsystemen

Deze optie is erg handig wanneer u geen lichtpunt hebt in het plafond maar hier toch licht wilt voorzien. Dan kan u gebruik maken van wandsystemen. Dit soort lampen vertrekken vanuit een stopcontact of lichtpunt in de wand en maken een boogbeweging tot aan uw tafel, zetel, enz.

Nemo Potence Pivotante Wandsysteem
Bv: Potence Pivotante by Nemo Lighting

Booglampen

Bent u een fan van de boogbeweging van bovenstaande wandsystemen maar ziet u liever een staand model? Dan zijn booglampen de perfecte oplossing voor u. U kan ze plaatsen waar u maar wil, zolang er maar een stopcontact in de buurt is.

Arco Booglamp
Bv: Arco by Flos

Railsysteem

Railsystemen zijn zeer flexibel en kunnen een totaaloplossing bieden voor uw interieur. Deze oplossing is ideaal indien u lage plafonds hebt en het kan erg onopvallend gemonteerd worden.

Railsysteem Pista

Bv: Stove by Modular

Oplaadbare pendels

Het gloednieuwe systeem voor hanglampen met een oplaadbare batterij biedt de mogelijkheid om het licht te brengen naar waar u maar wilt zonder een elektriciteitskabel nodig te hebben. Deze oplossing is subtiel en zeer elegant.


Bv: Quiquoqua by Davide Groppi