Annuleren, retourneren en ruilen

Retourneren

Bij ACE Lighting kan u een product dat u online bestelde binnen de 14 dagen na ontvangst van het product, ruilen of retourneren zonder boete en zonder opgave van motief, volgens het Europese herroepingsrecht. Het vermelden van de reden van retour is dus niet verplicht, maar kan wel nuttig zijn voor ons om onze service en ons aanbod te verbeteren.
De verzendingskosten voor het terugsturen zijn steeds ten laste van de klant.
Voordat u een product retour zendt, kan het handig zijn dit eerst even op mail te zetten voor onze klantenservice. U krijgt dan een retourdocument doorgestuurd en zo kan de afhandeling, wanneer de retour aankomt in onze winkel, sneller plaatsvinden.

Retourvoorwaarden

Een artikel wordt enkel en alleen retour aanvaard als het voldoet aan al onze retourvoorwaarden. Elke afwijking hiervan kan een weigering van de retour tot gevolg hebben:

  • De producten dienen compleet (inclusief alle accessoires, handleidingen en documentatie) te zijn.
  • Producten dienen onbeschadigd, ongebruikt en in de originele (onbeschadigde) verpakking te zitten. Producten mogen enkel bekeken worden zoals dit ook in een fysieke winkel zou gebeuren. Als je de producten toch installeert of in gebruik neemt, betekent dit dat u de producten aanvaardt.
  • De originele verpakking dient zich steeds in minimum 1 buitenverpakking te bevinden.
  • De originele verpakking mag niet op eender welke manier besmeurd zijn (bijvoorbeeld door labels, stickers, beschadigingen, opschriften, e.d.).
  • Indien u beroep doet op het herroepingsrecht bent u verplicht de aangekochte goederen in de originele verpakking binnen de 14 dagen na mededeling van herroeping effectief terug te sturen.


Uitzonderingen

  • Het herroepingsrecht geldt niet voor producten op maat gemaakt voor de klant, maatwerk of op producten die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.
  • Het herroepingsrecht geldt niet voor artikelen die gebruikt, beschadigd of niet volledig zijn.
  • Het Europese herroepingsrecht geldt niet voor BTW-plichtige zakelijke klanten.
  • Het Europese herroepingsrecht geldt uitsluitend voor bestellingen geleverd in de 28 EU-lidstaten, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

Wijze van herroepen en terugsturen

Volg onderstaande stappen indien u uw bestelling wenst te herroepen en terug te sturen.

Laat ons via e-mail weten dat u uw aangekochte product wenst terug te sturen, en dit binnen de 14 dagen na ontvangst van uw bestelde product. Vermeld steeds uw klantnummer, factuurnummer en de producten die u wenst te retourneren. Wanneer uw retour wordt goedgekeurd, hebt u 10 werkdagen de tijd om uw retourzending aan ons te bezorgen. Het vermelden van de reden van retour is dus niet verplicht maar kan wel nuttig zijn voor ons om onze service te verbeteren.

U laat het product op uw kosten en risico bezorgen op het volgende retouradres:

ACE Lighting
Kammenstraat 78
2000 Antwerpen
België

Indien het product verloren gaat en/of beschadigd wordt tijdens de retourzending, is dit dus op uw verantwoordelijkheid en kan ACE Lighting niet aansprakelijk worden gesteld. Indien u een retourzending doet van buiten de Europese Unie, gelieve dan steeds een officiële koerierdienst (bijvoorbeeld UPS, TNT, DHL …) te gebruiken, gebruik nooit een postbedrijf. Indien u toch gebruikmaakt van een postbedrijf, zal u zelf verantwoordelijk gehouden worden voor alle douaneformaliteiten.

Als de retourzending aankomt in onze winkel, gaan wij zo snel mogelijk na of het product voldoet aan de retourwaarden en stellen u van onze beslissing op de hoogte via mail. Indien het product voldoet aan de retourvoorwaarden zullen wij het volledige orderbedrag crediteren op uw account. Let op: wij zullen u enkel de betaalde prijs en de verzendingskosten om het product aan u te bezorgen - indien deze er waren - terugbetalen. De verzendingskosten om het product te retourneren zijn steeds voor uw rekening.

Indien het product niet aan de retourvoorwaarden voldoet, blijft het uw eigendom en dient u het binnen de 2 weken terug af te halen. Indien gewenst kunnen wij in dit geval het product, op uw kosten, terugsturen met een transportfirma. Indien de geweigerde retour na 2 weken nog steeds in ons magazijn staat, zal u via mail op de hoogte worden gebracht dat het product vernietigd wordt.