Flos Taraxacum 88 S1 Hanglamp

Een structuur van 20 aluminium gepolijste driehoeken omringd door 60 heldere Globolux lampen. Dit vormt de basis voor een idyllisch effect van direct en gereflecteerd licht.
BESCHIKBAAR
Dit product van Flos is beschikbaar. Houd rekening met een verlengde levertermijn van 2 - 4 weken.
Special Price € 2.592,50 Regular Price € 3.050,00

Wil je grotere aantallen kopen?

Een volledige woning inrichten?

Contacteer onze adviseurs
Achille Castiglioni (1918-2002) is de zoon van een beeldhouwer en is zich na zijn architectuurstudies gaan verdiepen in de studie van vormen, technieken en nieuwe materialen. In zijn lange carrière heeft hij niet alleen verlichting ontworpen maar ook meubels, toestellen, woonaccessoires en zo veel meer. Zijn ontwerpen lijken op het eerste gezicht samengesteld uit toevallig gevonden voorwerpen. Hier is zijn experimentele ingesteldheid zeker in terug te vinden. Toch weet hij keer op keer originele en speelse designstukken met een praktische ondertoon te ontwerpen.

De Taraxacum 88 kent zijn oorsprong in de natuur. Taraxacum is de wetenschappelijke naam van de familie van de paardenbloem. Deze vind je overal terug en wordt gezien als een onkruid. Toch heeft iedereen fijne jeugdherinneringen aan deze bloem. Je zal ooit wel eens de zaadjes van de pluizige bollen geblazen hebben en ze zien wegvliegen in de wind tot je enkel het steeltje nog vasthad.

In plaats van honderden pluizige zaadjes bestaat deze hanglamp uit 20 driehoeken van gepolijst aluminium. Deze vormen de basis van de lamp waarop 60 doorzichtige bollampen zijn geplaatst.  De basis heeft een heel industriële en grafische look terwijl de bollampen deze wat meer verzachten en de hanglamp een speels kantje geven. De lamp creeert direct licht en het geanodiseerd aluminium zorgt voor de nodige reflectie waardoor je ruimte in het lichtzal baden. Deze interessante lamp is zeker de blikvanger in jou interieur.
Meer informatie
sku fabrikant F7430000
Merk Flos
Ontwerper Achille Castiglioni
Jaar van het ontwerp 1988
Ruimtes Eetkamer, Woonkamer
Stijl Modern
Kleur Aluminium
Materiaal Aluminium, Glas
Geschikt voor Badkamer Neen
Geschikt voor buitengebruik Neen
Dimmen met app Niet mogelijk
Type lichtbron Retrofit LED E27
Opgelet! LET OP: Dit product wordt speciaal voor u besteld en kan niet geretourneerd worden.