Flos Taraxacum 88 S2 Hanglamp

Meer afbeeldingen

Flos Taraxacum 88 S2 Hanglamp
Een structuur van 20 aluminium gepolijste driehoeken omringd door 120 heldere Globolux lampen. Dit vormt de basis voor een idyllisch effect van direct en gereflecteerd licht.
  • Stijl:Modern
  • Ruimte:Eetkamer, Hal, Traphal, Woonkamer
  • Ontwerper:Achille Castiglioni

Special Price 4.491,00 €

incl. btw

Normale prijs: 4.990,00 €

Heb je vragen over dit product?

Heb je vragen over dit product of wil je grotere aantallen kopen?

Wij maken graag een aantrekkelijke offerte op maat. Neem contact op met onze klantenservice

Wil je een volledige kamer inrichten?

Vraag een gratis offerte aan voor een lichtstudie door onze experts.


Omschrijving

Details

Ontwerper

Achille Castiglioni (1918-2002) is de zoon van een beeldhouwer en is zich na zijn architectuurstudies gaan verdiepen in de studie van vormen, technieken en nieuwe materialen. In zijn lange carrière heeft hij niet alleen verlichting ontworpen maar ook meubels, toestellen, woonaccessoires en zo veel meer. Zijn ontwerpen lijken op het eerste gezicht samengesteld uit toevallig gevonden voorwerpen. Hier is zijn experimentele ingesteldheid zeker in terug te vinden. Toch weet hij keer op keer originele en speelse designstukken met een praktische ondertoon te ontwerpen.


Inspiratie 

De Taraxacum 88 kent zijn oorsprong in de natuur. Taraxacum is de wetenschappelijke naam van de familie van de paardenbloem. Deze vind je overal terug en wordt gezien als een onkruid. Toch heeft iedereen fijne jeugdherinneringen aan deze bloem. Je zal ooit wel eens de zaadjes van de pluizige bollen geblazen hebben en ze zien wegvliegen in de wind tot je enkel het steeltje nog vasthad.


Vormgeving 

In plaats van honderden pluizige zaadjes bestaat deze hanglamp uit 20 driehoeken van gepolijst aluminium. Deze vormen de basis van de lamp waarop 120 doorzichtige bollampen zijn geplaatst. De basis heeft een heel industriële en grafische look terwijl de bollampen deze wat meer verzachten en de hanglamp een speels kantje geven. De lamp creëert direct licht en het geanodiseerd aluminium zorgt voor de nodige reflectie waardoor de ruimte in het licht baadt. Deze interessante lamp is een blikvanger in jou interieur.

Extra informatie

Extra informatie

Materiaal Aluminium
Ontwerper Achille Castiglioni
Merk Flos
Kleur Aluminium
Jaar van het ontwerp 1988
Stijl Modern
Ruimte Eetkamer, Hal, Traphal, Woonkamer
Kleuren Aluminium
IP Waarde IP20 (Stofdicht)
Dimbaar Nee
Energielabel A+
Te bedienen met app Nee
Lichtbron inbegrepen Nee
Levertermijn 2-4 weken
Voorraad Enkel op Bestelling
Uitzonderlijke Voorwaarden DIT PRODUCT WORDT SPECIAAL VOOR JOU BESTELD EN KAN NIET GERETOURNEERD WORDEN.