Flos Toio Staanlamp

Meer afbeeldingen

Flos Toio Staanlamp
Deze designklassieker, met als lichtbron de koplamp van een auto, zorgt zeker en vast voor wat extra pit in je interieur.
  • Stijl:Iconisch, Retro / Vintage
  • Ruimte:Bureau, Woonkamer
  • Ontwerper:Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Special Price 824,50 €

incl. btw

Normale prijs: 970,00 €

Heb je vragen over dit product?

Heb je vragen over dit product of wil je grotere aantallen kopen?

Wij maken graag een aantrekkelijke offerte op maat. Neem contact op met onze

Wil je een volledige kamer inrichten?

Vraag een gratis offerte aan voor een lichtstudie door onze experts.


Omschrijving

Details

Achille Castiglioni (1918-2002) is de zoon van een beeldhouwer en is zich na zijn architectuurstudies gaan verdiepen in de studie van vormen, technieken en nieuwe materialen. In zijn lange carrière heeft hij niet alleen verlichting ontworpen maar ook meubels, toestellen, woonaccessoires en zo veel meer. Zijn ontwerpen lijken op het eerste gezicht samengesteld uit toevallig gevonden voorwerpen. Hier is zijn experimentele ingesteldheid zeker in terug te vinden. Toch weet hij keer op keer originele en speelse designstukken met een praktische ondertoon te ontwerpen.

 

De gebroeders Castiglioni zijn het voor deze staanlamp wat verdergaan zoeken. Of misschien net wel heel dichtbij? In hun eigen schuur of atelier misschien? Deze staanlamp bestaat uit een koplamp van een auto die ondersteunt word door een stalen frame dat wat weg heeft van een vishengel. De open transformator heeft zijn huidige functie wat verloren door technische vernieuwingen. Toch kunnen we deze niet verwijderen zonder af te doen aan het originele ontwerp. De staanlamp is een minimalistisch design dat zich volledig toont met zijn bloodliggende technische onderdelen. Door gebruik te maken van een autokoplamp ontstaat er een apart lichteffect dat je ruimte indirect gaat verlichten. Het fijne design van deze staanlamp past thuis in elk interieur en is ook in hoogte verstelbaar. 

Extra informatie

Extra informatie

Ontwerper Achille & Pier Giacomo Castiglioni
Merk Flos
Jaar van het ontwerp 1962
Stijl Iconisch, Retro / Vintage
Ruimte Bureau, Woonkamer
Lengte Nee
Dimbaar Ja
Kabellengte 2470
Te bedienen met app Nee
Lichtbron inbegrepen Nee
Levertermijn 1-2 weken
Uitzonderlijke Voorwaarden DIT PRODUCT WORDT SPECIAAL VOOR JOU BESTELD EN KAN NIET GERETOURNEERD WORDEN.