Flos Toio Staanlamp

Deze designklassieker, met als lichtbron de koplamp van een auto, zorgt zeker en vast voor wat extra pit in je interieur.
VOORRAAD
Maak een selectie om de beschikbaarheid te weten.
Vanaf € 824,49 Normale prijs € 970,00
Achille Castiglioni (1918-2002) is de zoon van een beeldhouwer en is zich na zijn architectuurstudies gaan verdiepen in de studie van vormen, technieken en nieuwe materialen. In zijn lange carrière heeft hij niet alleen verlichting ontworpen maar ook meubels, toestellen, woonaccessoires en zo veel meer. Zijn ontwerpen lijken op het eerste gezicht samengesteld uit toevallig gevonden voorwerpen. Hier is zijn experimentele ingesteldheid zeker in terug te vinden. Toch weet hij keer op keer originele en speelse designstukken met een praktische ondertoon te ontwerpen.
 
De gebroeders Castiglioni zijn het voor deze staanlamp wat verdergaan zoeken. Of misschien net wel heel dichtbij? In hun eigen schuur of atelier misschien? Deze staanlamp bestaat uit een koplamp van een auto die ondersteunt word door een stalen frame dat wat weg heeft van een vishengel. De open transformator heeft zijn huidige functie wat verloren door technische vernieuwingen. Toch kunnen we deze niet verwijderen zonder af te doen aan het originele ontwerp. De staanlamp is een minimalistisch design dat zich volledig toont met zijn bloodliggende technische onderdelen. Door gebruik te maken van een autokoplamp ontstaat er een apart lichteffect dat je ruimte indirect gaat verlichten. Het fijne design van deze staanlamp past thuis in elk interieur en is ook in hoogte verstelbaar. 
Meer informatie
Merk Flos
Ontwerper Achille & Pier Giacomo Castiglioni
Jaar van het ontwerp 1962
Ruimtes Bureau, Woonkamer
Stijl Iconisch, Retro / Vintage
Materiaal Staal
Geschikt voor Badkamer Neen
Geschikt voor buitengebruik Neen
Dimmen met app Niet mogelijk
Dimbaar Ja
Kabel 247.00
Opgelet! LET OP: Dit product wordt speciaal voor u besteld en kan niet geretourneerd worden.