Flos Toio Staanlamp

Deze designklassieker, met als lichtbron de koplamp van een auto, zorgt zeker en vast voor wat extra pit in je interieur.
VOORRAAD
Maak een selectie om de beschikbaarheid te weten.

Wil je grotere aantallen kopen?

Een volledige woning inrichten?

Contacteer onze adviseurs

Achille Castiglioni (1918-2002) is de zoon van een beeldhouwer en is zich na zijn architectuurstudies gaan verdiepen in de studie van vormen, technieken en nieuwe materialen. In zijn lange carrière heeft hij niet alleen verlichting ontworpen maar ook meubels, toestellen, woonaccessoires en zo veel meer. Zijn ontwerpen lijken op het eerste gezicht samengesteld uit toevallig gevonden voorwerpen. Hier is zijn experimentele ingesteldheid zeker in terug te vinden. Toch weet hij keer op keer originele en speelse designstukken met een praktische ondertoon te ontwerpen.


De gebroeders Castiglioni zijn het voor deze vloerlamp wat verder gaan zoeken. Of misschien net wel heel dichtbij? In hun eigen schuur of atelier misschien? Deze staanlamp bestaat uit een LED koplamp van een auto die ondersteund word door een stalen frame dat wat weg heeft van een vishengel. De open transformator heeft zijn huidige functie wat verloren door technische vernieuwingen. Toch kunnen we deze niet verwijderen zonder af te doen aan het originele ontwerp. De Toio is een minimalistisch design dat zich volledig toont met zijn blootliggende technische onderdelen. Door gebruik te maken van een LED autokoplamp ontstaat er een apart lichteffect dat je ruimte indirect gaat verlichten. Het fijne design van de Toio past bij elk interieur en is ook in hoogte verstelbaar.

Meer informatie
Merk Flos
Ontwerper Achille Castiglioni, Pier Giacomo Castiglioni
Jaar van het ontwerp 1962
Ruimtes Bureau, Woonkamer
Stijl Iconisch, Retro / Vintage
Materiaal Staal
Geschikt voor badkamer Neen
Geschikt voor buitengebruik Neen
Dimmen met app Neen
Dimbaar Ja
Kabellengte 247.00
Lichtbron inbegrepen Ja