Louis Poulsen PH 2/2 The Question Mark Limited Edition Tafellamp

Alleen beschikbaar tussen 1 oktober en 31 december 2021

De Limited Edition PH 2/2 Question Mark van Poul Henningsen onderstreept zijn visie over het creëren van functioneel schitteringsvrij licht in combinatie met hoogwaardig vakmanschap.

OP VOORRAAD
Indien nu besteld, donderdag 18/08/2022 geleverd
€ 1.340,00

Over de PH 2/2 The Question Mark Limited Edition tafellamp

Poul Henningsen ontwierp de originele PH 2/2 Question Mark lamp in 1931. Deze had hij gebaseerd op zijn meerschermensysteem uit 1926, waarmee naar beneden gericht schitteringsvrij licht wordt gecombineerd met een aangename naar boven gerichte gloed. De limited edition lamp is uitgevoerd in onbehandelde, geborstelde messing met schermen van mondgeblazen opaalglas die een prachtige sfeer creëren en karakter toevoegen aan elke ruimte. Een klassiek, en tegelijk speels en figuratief ontwerp waarin onmiskenbaar een PH-lamp te herkennen is.

De lamp kreeg de naam Question Mark vanwege de beeldende kromming van de staander. De lichtbundel kon worden aangepast door aan de hendel in het middel van de staander te draaien. De PH 2/2 Question Mark werd tot midden jaren 50 geproduceerd in messing en verschillend gekleurde schermen en diverse schermhouders.

Dit najaar brengt Louis Poulsen een limited edition van de PH 2/2 Question Mark uit. Het licht geborstelde messing frame is net als bij de originele lamp uit 1931 onbehandeld gelaten, waardoor het na verloop van tijd een prachtige platinalaag krijgt die bijdraagt aan de authentieke uitstraling van de lamp. De karakteristieke schakelaar dichtbij de voet van de staander is eveneens vervaardigd van geborsteld messing. Een bruine textielkabel maakt het exclusieve ontwerp helemaal af en benadrukt de subtiele elegantie. PH's initialen zijn op een prachtige, maar discrete manier boven het snoer gegraveerd.

De functie en flexibiliteit van de tafellamp komt tot uiting door de elegante hendel waarmee deze trouw blijft aan het oorspronkelijke ontwerp en nog steeds actueel is. Het verstelbare bovenste deel van de lamp kan 45 graden naar links of naar rechts worden gekanteld door aan de hendel in het midden van de kromming van de steel te draaien.

Belangrijke informatie m.b.t. het materiaal

Houd er rekening mee dat de lamp uit onbehandelde, geborstelde messing bestaat en na verloop van tijd een platinalaag krijgt. Door deze onderdelen regelmatig op te blinken en eventueel een aantal keer te behandelen met speciale producten behoudt hij zijn glans.

Deze lamp is te bekijken in onze showroom

Meer informatie
sku fabrikant 5744163554
Afmetingen 20 x 41 x 27,5 cm
Merk Louis Poulsen
Ontwerper Poul Henningsen
Jaar van het ontwerp 2021
Kleur Goud
Materiaal Messing, Opaal glass
Geschikt voor Badkamer Neen
Geschikt voor buitengebruik Neen
Dimmen met app Niet mogelijk
Kabel 280
Lichtbron inbegrepen Neen
Type lichtbron Retrofit LED E27
Lumen/watt 25
IP Waarde IP20 (Stofdicht)
Opgelet! LET OP: Dit product wordt speciaal voor u besteld en kan niet geretourneerd worden.
Voorraad Enkel op Bestelling
Misschien bent u ook geïnteresseerd in