Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen was een invloedrijke Deense ontwerper bekend om zijn modernistische ontwerpen voor meubels, verlichting en architectuur. Met zijn minimalistische en functionele stijl heeft Jacobsen een blijvende indruk achtergelaten in de designwereld. Zijn tijdloze ontwerpen zijn nog steeds populair en worden geprezen om hun elegantie en innovatieve benadering van design.

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Arne Jacobsen (1902-1971) was een bekende Deense architect en ontwerper, geboren in Kopenhagen, Denemarken. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke figuren in de geschiedenis van het Deense design. Jacobsen studeerde af aan de Koninklijke Deense Kunstacademie en begon zijn carrière als architect, waarbij hij verschillende belangrijke gebouwen in Denemarken ontwierp, waaronder het SAS Royal Hotel in Kopenhagen, dat bekend staat als het eerste designhotel ter wereld.

Naast zijn architecturale prestaties was Jacobsen ook een gerenommeerde ontwerper. Hij ontwierp een breed scala aan meubels, verlichting, textiel en huishoudelijke objecten. Zijn ontwerpen waren vaak minimalistisch, functioneel en bekend om hun eenvoudige en organische vormen. Jacobsen was een pionier in het gebruik van nieuwe materialen en productiemethoden, en zijn ontwerpen werden geprezen om hun esthetische en technische kwaliteiten.

Een van zijn meest bekende ontwerpen is de AJ-lamp uitgebracht door Louis Poulsen, een klassieke en tijdloze verlichtingsarmatuur, bekend om zijn strakke en functionele design. Deze iconische lamp, met zijn kenmerkende vorm en verstelbare kap, is uitgegroeid tot een blijvend symbool van de uitmuntendheid van het Deense design.

Jacobsen ontving talloze prijzen en erkenningen voor zijn werk, en zijn ontwerpen zijn te vinden in musea en collecties over de hele wereld. Zijn invloed op de designwereld blijft tot op de dag van vandaag voelbaar, en zijn ontwerpen blijven een bron van inspiratie voor vele hedendaagse ontwerpers.