Brokis

Brokis

In 2006 werd Brokis opgericht door de Tsjechische ondernemer en ingenieur Jan Rabell. Hij begon dit avontuur in 1997 door een oude glasfabriek in het zuidoosten van Praag over te nemen. Door de fabriek terug in haar vertrouwde element om te toveren zorgde Rabell met Brokis ervoor dat de eeuwenoude Boheemse glasblazerstraditie een nieuwe, moderne en schone impuls kreeg.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bij Brokis ontwerpen en produceren ze vandaag de dag allerlei soorten merkwaardige designlampen.

Het is de combinatie van moderne en traditionele productietechnieken die ervoor zorgt dat men zich steeds verder kan onderscheiden van de concurrentie. Alle designers van Brokis zijn dan ook ervaren en innovatief op vlak van glasverlichting. Een mooi voorbeeld hiervan is de Night Birds-collectie; hierbij kwam een zeer geavanceerde technologie aan te pas. Het proces heeft twee jaar geduurd maar het resultaat, een lamp uit imposante maar elegante gebogen glassilhouetten, mag er wezen.

Brokis heeft een uitgebreid assortiment met opvallende en exclusieve designs. Alle designs zijn voornamelijk uit geblazen glas en pure materialen gemaakt.