Lumina Daphine

Lumina Daphine

De Lumina Daphine collectie, ontworpen door Tommaso Cimini, bestaat uit lampen die gekenmerkt worden door volgende elementen: een slanke scharnierende arm, een kleine verstelbare diffuser en de zichtbare transformator op de voet. In dit assortiment vind je vloerlampen, tafellampen en wandlampen terug. Deze lampen zijn praktisch en eenvoudig alsook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Lumina Daphine - praktisch en eenvoudig

Tommaso Cimini

Dankzij zijn aangeboren vermogen om te innoveren paste Tommaso Cimini in het midden van de jaren zeventig de machines in zijn werkplaats aan om zo Daphine vorm te geven, een lamp die een tijdloos icoon van Italiaans design is geworden. Hij was creatief en had grote kennis van materialen. Het is aldus geen verrassing dat zijn designs terug te vinden zijn in bekende design musea.

In de jaren van zijn debuut testte de Cimini familie in het dagelijks leven elke gemaakte lamp, zodat het licht realistisch kon worden ervaren alsook de vorm in ergonomische termen kon worden onderzocht. Een verificatiemethode die vandaag de dag nog steeds wordt toegepast.

Tommaso Cimini's oude designs zijn tegenwoordig allemaal geüpdatet met LED technologie.

De Daphine collectie

De lampen binnen deze collectie wordt gekenmerkt door de meest essentiële elementen, zoals een slanke scharnierende arm, een kleine verstelbare diffuser en de zichtbare transformator op de voet. De arm kan zowel naar voor als naar achter gedraaid worden waarbij je de kop ook kan aanpassen. Je hoeft dus niet de lamp op te heffen om je licht bij te sturen.

Zij zijn vaak geliefd in kamers zoals de woonkamer, leeskamer of bureau. Wij raden ze ook aan op je bureau op de werkvloer.