• DIY: Zelf je lamp maken

  DIY: Zelf je lamp maken

  17/09/2018 15:06

  Het klinkt als een hele uitdaging om zelf een lamp te maken, maar niets is minder waar. Zo heb je de mogelijkheid om eigenhandig zowel hanglampen als tafel-, wand- en vloerlampen in elkaar te knutselen. Er is een overvloed aan designlampen te vinden in winkels, maar op een vrije middag maak je er zo zelf één! Wij hebben ervoor gekozen een wandlamp te maken om even aan te tonen hoe je best te werk gaat.

  Lees meer
 • Light up your summer nights

  Light up your summer nights

  1/07/2018 15:16

  Maak je buitenruimte klaar voor de zomer met verlichting van ACE Lighting!

  De dagen worden almaar langer en de zomer komt steeds dichterbij. Dat betekent maar één ding: je wil buiten zitten en genieten! Wanneer het zachtjes begint te schemeren, wil je graag nog even verder tafelen met vrienden. Of dat nu in je tuin, op je terras of op je balkon is, dat maakt niet uit. Wat wel belangrijk is, is dat je de juiste keuze van buitenverlichting maakt. ACE Lighting wil je graag een handje helpen en geeft je daarom deze top 3 van kleine buitenlampen. Deze lampjes zijn niet alleen een streling voor het oog, maar ook erg praktisch!

  Lees meer
 • Lichtpunt niet waar u het wil? 6 oplossingen

  Lichtpunt niet waar u het wil? 6 oplossingen

  1/07/2018 15:13

  Er is niets zo lastig als een lichtpunt dat niet centraal uitkomt boven een tafel. Velen onder jullie zien dit als een obstakel bij het inrichten van een ruimte. Toch ben je niet afhankelijk van de positie van je lichtpunten. Wij tonen u 6 flexibele opties om dit lastige probleem op te lossen! Niet helemaal zeker welke optie juist te gebruiken? Wij pluizen het samen met u uit.

  Lees meer
 • Eerste hulp bij badkamerverlichting

  Eerste hulp bij badkamerverlichting

  1/07/2018 15:11

  Door middel van de juiste verlichting creëer je de gewenste sfeer in een ruimte. Dit verschilt naar gelang de functie van de ruimte en de uiteindelijke stijl die jij wilt bekomen.

  Anders dan de rest van de woning, heeft de badkamer specifieke vereisten gezien de vochtigheid ervan. Zoals u wel weet gaan water en elektriciteit niet goed samen en veiligheid staat uiteraard op de eerste plaats. Zo moet u letten op de ‘IP-waarde’ en de veiligheidszones met betrekking tot elektriciteit.

  Lees meer
 • Een lichtplan, hoe begin ik hier aan?

  Een lichtplan, hoe begin ik hier aan?

  1/07/2018 15:09

  Bij het inrichten, bouwen of renoveren van een woning komt verlichting vaak op de laatste plaats. Desondanks is dit wel een belangrijk aspect die een ruimte volledig tot zijn recht kan brengen, of juist niet.
  Nochtans is het niet moeilijk om een lichtplan op te stellen. Wij tonen je hoe het moet!

  Laten we beginnen bij de verschillende categorieën binnen de ruime term van verlichting. Eerst en vooral maken we uiteraard het onderscheid tussen binnen- en buitenverlichting. Daarbinnen verdelen we ze nog eens in drie grote categorieën: basisverlichting, decoratieve verlichting en gerichte verlichting.

  Lees meer
 • 5 trends gespot op Light + Building 2018

  5 trends gespot op Light + Building 2018

  1/07/2018 14:50

  In tegenstelling tot Euroluce is Light + Building vooral gefocust op het technische aspect van verlichting. Daarom halen we er in deze blogpost vooral technische trends uit die we dit jaar op de beurs hebben gespot.

  Lees meer
 • Maak je tuin/terras klaar voor de lente

  Maak je tuin/terras klaar voor de lente

  17/04/2018 11:14

  Daar is de lente! Tijd om uw tuin te herontdekken, te genieten van de al iets warmere zon en te ontspannen na een helse winter. Het is dé moment om opnieuw oog te hebben voor uw tuin of terras. Met de juiste buitenverlichting kan u tot in de late uren genieten van het nieuwe frisse groen. Laat de ondergaande zon u niet tegenhouden om gezellig lang buiten te blijven zitten.

  Lees meer