Foscarini Aplomb

Foscarini Aplomb

Een speciaal, exclusief geformuleerd beton speelt de hoofdrol in de Aplomb lampen. Het bijzonder grote en slanke ontwerp van de Aplomb Large hanglamp verspreidt een brede lichtbundel.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Aplomb - beton en vaardigheid

Aplomb wordt vervaardigd door Italiaanse experts via een ambachtelijk proces van betonverwerking. De uitdaging bij dit project was het verkrijgen van slanke diktes, lichtgewicht vormen en een gestructureerd oppervlak creëren dat toch aangenaam aanvoelt.

Dit alles werd bereikt dankzij de nauwgezette zorg en de grondige kennis van de grondstof, waardoor een speciaal mengsel kon worden gecreëerd dat bijzonder soepel is wanneer het in de gietvorm wordt gegoten.

Foscarini heeft voor verschillende kleuren gekozen, afhangend van de type Aplomb, waaronder wit, grijs en bruin. Deze zijn gemaakt met pigmenten die rechtstreeks aan het materiaalmengsel zijn toegevoegd, om aan verschillende settingsvereisten te voldoen. De laatste kleur dat zij aan deze collectie Apblombs hebben toegevoegd, is de mooie Antraciet. De Apblomb Anthracite doet denken aan het zwart van houtskool en past mooi in een industriële of architecturale setting.

De Aplomb kan worden geplaatst boven een tafel, een kookeiland of een toonbank, thuis of in een openbare ruimte, en is perfect voor gebruik op zichzelf of herhaald in lineaire composities.