Louis Poulsen AJ

Louis Poulsen AJ

Arne Jacobsen ontwierp de AJ lamp in 1957. Vandaag de dag is de Deense architect zijn AJ-collectie internationaal bekend. De collectie weerspiegelt zijn unieke modernistische stijl van rechte lijnen in combinatie met schuine en rechte hoeken, zoals terug te vinden in zijn designs voor meubilair en gebouwen. Zijn oorspronkelijke designs zijn nu uitgegroeid tot een volwaardige collectie en zijn beschikbaar in meerdere kleuren.

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De AJ collectie

De AJ-collectie onder het merk Louis Poulsen begon in de jaren '60 met het originele ontwerp van de AJ tafellamp, ontworpen door Arne Jacobsen. De zwarte tafellamp diende ideaal als burealamp. Deze klassieker heeft de toon bepaald voor de rest van de collectie door de jaren heen. Een typische AJ lamp voorziet naar beneden gerichte verlichting zodat deze ook als leeslamp kan dienen. De lichtverdeling kan geoptimaliseerd worden door de hoek van de kap aan te passen naargelang je voorkeur. Bovendien is de binnenkant van de kap wit geschilderd waardoor het zacht licht verspreidt.

De AJ-collectie bestaat uit de originele AJ tafel-, vloer -en wandlampen, AJ 50 buitenwandlampen, AJ Oxford tafellampen, AJ Eklipta plafond- en wandlampen, AJ Royal hanglampen en de recente AJ Garden S en L buitenlampen.

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen is een wereldberoemde Deense, modernistische architect. Hij kwam uit Kopenhagen, Denemarken en studeerde in 1927 af als architect aan de Koninklijke Deense Kunstacademie waarna hij begon als assistent-stadsarchitect. Twee jaar later startte hij zijn eigen bureau. Enkele bekende projecten op zijn naam zijn de Nationale Bank in Kopenhagen (1971), het SAS Royal Hotel & Terminal, Kopenhagen (1960), en St. Catherine’s College in Oxford, Verenigd Koninkrijk (1963).

Jacobsen had zeer uitgesproken ideeën over architectuur, waardoor hij vaak niet alleen zeggenschap had over een ontwerp van een gebouw, maar ook over talloze andere aspecten. In de loop van tijd verlegde hij zijn werkveld ook naar lichtarmaturen, meubilair, sanitair, textiel, behang etc. ‘The Egg’ en ‘The Swan’ zijn twee beroemde stoelontwerpen van Jacobsen. Hij ontving gedurende zijn loopbaan diverse prestigieuze prijzen, zowel in Denemarken als in het buitenland.

Louis Poulsen

De Deense fabrikant Louis Poulsen, opgericht in 1874, creëert iconische producten die uitzonderlijk licht geven. De ontwerpen van Louis Poulsen zijn gebaseerd op het principe dat de externe vorm in lijn is met de functie. Door nauwe samenwerking met vooraanstaande ontwerpers als Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Vilhelm Lauritzen, Øivind Slaatto, Olafur Eliasson, Oki Sato en Anne Boysen blijft Louis Poulsen voortbouwen op hun nalatenschap bij het creëren van luxe verlichting. Dit met behulp van gepassioneerd vakmanschap, hoogwaardige materialen en innovatieve ontwerpen.

Louis Poulsen heeft zich gevestigd als een internationaal toonaangevend architecturaal en decoratief verlichtingsmerk en heeft showrooms in Kopenhagen, Miami, Oslo, Tokio, Singapore en Düsseldorf.