Louis Poulsen PH 5

Louis Poulsen PH 5

De armatuur geeft 100% schitteringsvrij licht. Het ontwerp is gebaseerd op het principe van een reflecterend meerschermensysteem, waarbij het meeste licht naar beneden is gericht. De armatuur verspreidt licht zowel omlaag als horizontaal, waardoor de lamp zelf ook wordt verlicht.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Poul Henningsen ontwikkelde de PH 5 in 1958 als reactie op de voortdurende veranderingen in de vorm en grootte van gloeilampen door gloeilampfabrikanten en hij vernoemde hem naar de grootte van het belangrijkste scherm van de hanglamp, want die is 50 cm in diameter. Toen de lamp werd uitgebracht, schreef hij in voor hem typisch gedurfde bewoordingen over hoe hij het vertrouwen had verloren dat de fabrikanten van gloeilampen ooit zouden leren om hun gezond verstand te gebruiken of het beste voor de consument voor te hebben: “Ik heb het lot omarmd en met toestemming van Louis Poulsen heb ik een PH-armatuur ontworpen die met elk soort lichtbron, kerstverlichting en lampen van 100 W met een metalen gloeidraad kan worden gebruikt. Een fluorescentiebuis is echter misschien wat te veel gevraagd in de bestaande vorm!” Op dat moment kon niemand nog bevroeden dat de PH 5 synoniem zou worden met het PH-licht, dat 100% schitteringsvrij blijft, ongeacht hoe het licht wordt geïnstalleerd of welke lichtbron wordt gebruikt. Vandaag de dag blijft de PH 5 zelfs de modernste interieurs verfraaien, net als de PH 5 Mini met een bovenschermdiameter van 30 centimeter, die in 2017 in de geest van Poul Henningsen is uitgebracht. Louis Poulsen wil tegemoetkomen aan het hedendaagse en creatieve leven, en heeft daarom voor het eerst de grootte van de beroemde hanglamp aangepast. In 2020 wordt de PH 5 Mini Monochrome-serie gepresenteerd om dit opvallende ontwerp te benadrukken en het een actuelere uitstraling te geven. De mat geschilderde metalen schermen zijn verkrijgbaar in zwart, wit, en in ultrablauw voor de gedurfdere interieurstylist.

Poul Henningsen ontwikkelde de PH 5 in 1958 als reactie op de voortdurende veranderingen in de vorm en grootte van gloeilampen door gloeilampfabrikanten en hij vernoemde hem naar de grootte van het belangrijkste scherm van de hanglamp, want die is 50 cm in diameter.

Toen de lamp werd uitgebracht, schreef hij in voor hem typisch gedurfde bewoordingen over hoe hij het vertrouwen had verloren dat de fabrikanten van gloeilampen ooit zouden leren om hun gezond verstand te gebruiken of het beste voor de consument voor te hebben: “Ik heb het lot omarmd en met toestemming van Louis Poulsen heb ik een PH-armatuur ontworpen die met elk soort lichtbron, kerstverlichting en lampen van 100 W met een metalen gloeidraad kan worden gebruikt. Een fluorescentiebuis is echter misschien wat te veel gevraagd in de bestaande vorm!” Op dat moment kon niemand nog bevroeden dat de PH 5 synoniem zou worden met het PH-licht, dat 100% schitteringsvrij blijft, ongeacht hoe het licht wordt geïnstalleerd of welke lichtbron wordt gebruikt.

Vandaag de dag blijft de PH 5 zelfs de modernste interieurs verfraaien, net als de PH 5 Mini met een bovenschermdiameter van 30 centimeter, die in 2017 in de geest van Poul Henningsen is uitgebracht. Louis Poulsen wil tegemoetkomen aan het hedendaagse en creatieve leven, en heeft daarom voor het eerst de grootte van de beroemde hanglamp aangepast. In 2020 wordt de PH 5 Mini Monochrome-serie gepresenteerd om dit opvallende ontwerp te benadrukken en het een actuelere uitstraling te geven. De mat geschilderde metalen schermen zijn verkrijgbaar in zwart, wit, en in ultrablauw voor de gedurfdere interieurstylist.