Davide Groppi

Davide Groppi

Eenvoud, gewichtloosheid, emotie en creatieve innovatie. Dit zijn vier essentiële elementen die je steeds ziet terugkomen bij de ontwerpen van Davide Groppi.

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Beginnende van een kleine werkplaats in het historische centrum van Piacenza, bedenkt en produceert Davide Groppi lampen onder zijn eigen naam als merk. Door de jaren heen hebben Groppi’s creativiteit en onafhankelijkheid de ontwikkeling mogelijk gemaakt van originele en zeer herkenbare projecten die over de hele wereld zijn verspreid. Het zijn stuk voor stuk projecten die vanuit het hart en het hoofd ontstaan zijn, en uitgaan van een zeker zin van denken en zijn. Voor Groppi is het licht een wonderbaarlijke manier en mogelijkheid om te verleiden en emotie op te wekken.

Onder zijn befaamdste designs rekenen we Tetatet (2013), een draagbare tafellamp die bijdraagt als ingrediënt tot een geslaagd diner.

SAMPEI (2011), een ontwerp van Enzo Calabrese en Davide Groppi is ook een icoon in de lichtwereld. Een vloerlamp voor zowel buiten als binnen, uit glasvezel en metaal die zowel elegantie uitstraalt, als imponeert.