Jieldé

Jieldé

Jean-Louis Domecq heeft in 1949 het Franse merk Jieldé opgericht, dat vandaag de dag bekend staat als een verzameling prachtige lampen met een tijdloos karakter.

Het eerste ontwerp, een lampensysteem, werd gevolgd door een tafel-, vloer-, en wandgemonteerde versie van datzelfde systeem. Het armatuur was ontworpen als een multi-gewricht, scharnierende arm belichaamd in een super robuuste constructie.

Marie-Françoise, Domecqs dochter, nam de leiding van het bedrijf over nadat haar vader was overleden. Tot op de dag van vandaag worden de Jieldé-lampen in Lyon gemaakt, dit volgens dezelfde unieke en traditionele methodes. Dezelfde methoden die de toon zetten voor het succes; een productie van functionele en hoogwaardige lampen.

De Jieldé lamp is gemaakt van aluminium, waardoor hij zeer robuust is. Hij is ontworpen door Jean-Louis Domecq, een Franse ingenieur, in 1951. Er zijn veel verschillende Jieldé lampen en er is variatie in het aantal armen. De lampen zijn ook stijlvol en tijdloos en geschikt voor elk interieur.

De collectie is sinds de jaren '90 bij het grote publiek in de smaak gevallen, omdat ze de industriële wereld op tijd heeft verlaten om eindelijk de interieurs van onze huizen te verlichten, die altijd karaktervol zijn ingericht. Wat niet veranderd is, is de productie: de lampen zijn altijd met de hand gemaakt, met het originele gereedschap, in de ateliers van Saint Priest, in de buurt van de voorsteden van Lyon. Het merk wordt beheerd door een team van oprichters, stempels, monteurs, schilders die het een 100% Franse productie geven. In deze collectie vindt men zowel hanglampen als wand-, bureau- en vloerlampen. De focus in onze winkel ligt op de beroemde Loft en Signal series. Dankzij de verstelbare arm kunt u zelf bepalen waar u het licht in uw huis laat schijnen. De Jieldé lampen zijn bovendien altijd duurzaam, verkrijgbaar in een groot aantal RAL-kleuren en voorzien van een nummer voor een unieke signatuur. Vintage en modern, tijdloos en op maat gemaakt, de Jieldé lamp is van zijn tijd en blijft de naam van zijn briljante uitvinder niet alleen in Frankrijk, maar over de hele wereld doen schitteren.

Maak een afspraak in onze winkel voor Jieldé


Benieuwd naar de Jieldé collectie? Maak een afspraak in onze winkel! Deze collectie is momenteel exclusief verkrijgbaar in onze winkel.

Maandag 9u tot 17u
Dinsdag 9u tot 18u
Woensdag 9u tot 18u
Donderdag 9u tot 18u
Vrijdag 9u tot 18u
Zaterdag 10u tot 18u
Zondag Gesloten