Lee Broom

Lee Broom

Lee Broom is binnen het Verenigd Koninkrijk een van de meest toonaangevende en leidende product- en interieurontwerpers.

37 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Lee Broom heeft meer dan 20 prijzen gewonnen waaronder ‘Designer van het jaar’ op de British Design Awards in 2011. We spreken van een internationaal designmerk waaronder zeer originele luxe meubelen en verlichtingsarmaturen vallen. Broom heeft alsook interieurs en producten ontworpen voor andere internationale merken, zoals Christian Louboutin en Mulberry. Zijn ontwerpen zijn steeds een combinatie van ambacht, erfgoed en moderniteit en zijn te bewonderen in zowel restaurants als hotels, bars en in het huishoudelijke interieur.

Deze voelen tegelijkertijd uniek als vertrouwd aan. Broom kiest voor klassieke stijlen en traditionele materialen en gaat deze op nieuwe en hedendaagse manieren herinterpreteren met telkens een onverwachts kantje aan het ontwerp. Het belang van het productieproces is een integraal onderdeel van Broom's filosofie. Hij is een supporter van de Britse productietechnieken en werkt nauw samen met een gespecialiseerde traditionele ambachtsman vanaf het concept tot de productie. Zijn werk is internationaal te zien in de meeste grote kranten en interieur design publicaties. The Times heeft hem “de pin-up van de Britse industrie” genoemd door zijn snelle opkomst in deze wereld van design.

Geïnspireerd door zijn achtergrond in de modewereld streeft Broom ernaar om steeds nieuwe thema’s te ontdekken, terwijl de huisstijl niet verloren gaat. Met materialen van de hoogste kwaliteit, waaronder marmer uit Carrara en kristal uit Tsjechië, werkt Broom samen met fabrikanten van over heel de wereld om zo voortdurend te evolueren, te innoveren en te leiden als merk betreffende traditionele productietechnieken. Hij heeft een zekere reputatie opgebouwd door het creëren van sterk conceptuele en dynamische installaties die surrealistisch, experiëntieel en steeds onverwacht zijn.