Moooi Heracleum III

Moooi Heracleum III

De Heracleum III collectie van Moooi is geïnspireerd op de gelijknamige plant, de Heracleum. Zijn vele takken, vorm en witte bladeren zijn vertegenwoordigd in dit spectaculaire ontwerp van Nederlandse ontwerper Bertjan Pot. Vind de Heracleum III Suspended Small en Large en de Heracleum III Linear hier.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De Heracleum III collectie

De Heracleum III Suspended & Linear hanglampen

De Heracleum III collectie creëert een perfect balans tussen natuur en technologie dankzij de innovatieve technologie die in het plantachtige ontwerp wordt gebruikt. Zijn naamgenoot, de Heracleum plant, staat bekend om zijn witte bladeren en vele takken en kan tot 5 meter hoog worden. Bertjan Pot heeft in de Heracleum III hanglampcollectie deze bijzondere kenmerken verwerkt, zoals de vele aftakkingen en de witte LED-lampjes in de vorm van bladeren.

Bij ACE Lighting vind je de Heracleum III Suspended Small en Large pendels en de Heracleum III Linear pendel. De Suspended pendels zijn verkrijgbaar in twee maten en vier verschillende kleuren (groen, koper, nikkelzilver en wit), de Linear heeft één maat en is verkrijgbaar in dezelfde vier kleuren.

Bertjan Pot

Bertjan Pot (1975- Rotterdam, Nederland) is een Nederlandse ontwerper die graag de verschillende mogelijkheden van materialen onderzoekt. Hij is vooral bekend om zijn Masks and Random Light (1999) en andere werken die te zien zijn in verschillende musea in Nederland en de rest van de wereld, zoals het Victoria & Albert Museum (Londen, UK), FNAC (French National Art Collection) en MoMa New York.

Hij staat erom bekend interieurproducten te ontwerpen die zijn nieuwsgierigheid naar technieken, structuren, patronen en kleuren weerspiegelen. Zijn ingenieuze ontwerpen hebben hem gedurende zijn carrière verschillende prijzen opgeleverd, zoals de SANOMA Woon Award (2007), de Dutch Design Prize (2007), de Interior Innovation Award (2012) en meer.

Zoals de meeste van zijn andere ontwerpen begon het Heracleum als een experiment. Hij probeerde zijn handen te leggen op LED-verlichting en vond inspiratie in de natuur door het armatuur om te vormen tot een takkenstructuur.

Bertjan besefte de hindernissen van zijn eigen ontwerp en contacteerde Moooi met zijn idee en met het voorstel om zijn Heracleum LED-verlichtingsontwerp te realiseren via een samenwerking met Marcel Wanders Studio. Zij hadden een verlichtingsoplossing 'Electrosandwich' dat een perfect geleidende laag bleek te zijn voor Bertjan's idee: deze techniek voorzag zijn LED's van stroom en gaf zijn ontwerp bovendien een slankere uitstraling!

Op deze manier realiseerde hij zijn Heracleum ontwerp, door wilskracht en samenwerking.

Geïnteresseerd in de Heracleum III collectie?

Geïnteresseerd in dit product of op zoek naar advies over interieurverlichting? Bezoek ons in onze hoofdwinkel aan de Kammenstraat of stuur ons een aanvraag via ons contactformulier. Onze lichtexperts helpen je graag met al je vragen over verlichting.