Oluce

Oluce

Italiaanse studio Oluce is al sinds 1945 actief in de wereld van verlichting. In de beginjaren werd de productie van Oluce gekenmerkt door het gebruik van glasblaastechnieken. Deze techniek werd in de jaren 50 vervangen door een industriële aanpak.

24 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Doorheen de jaren zijn er grote ontwerpers gepasseerd waaronder: Hannes Wettstein, Ferdi Giardini, Oki Sato, Joe en Gianni Colombo. Al deze ontwerpers zijn van essentieel belang (geweest) voor de voortdurende groei van het label.

Tijdloze innovatie en revolutie zijn twee belangrijke aspecten bij Oluce. We vinden dit zowel terug in de klassieke als recentere modellen. Mede dankzij de moderne design en strakke eenvoud blijven ze unieke producten op de markt brengen. Waar andere moderne ontwerpers kiezen voor strakke lijnen en rechte hoeken, laat Oluce zien dat dezelfde strakke eenvoud ook zonder één enkele rechte hoek gecreëerd kan worden. De Coupe 2202 en Coupe 3321, twee klassiekers, zijn het succesverhaal achter het Italiaanse merk. Nieuwere modellen zoals de Spider 291 en de Stones tonen op hun beurt aan dat moderne invloeden ook een grote rol spelen binnen het bedrijf.

Ondanks de vernieuwingen op vlak van design tracht Oluce zich ook technologisch te ontwikkelen. De Cand-led en de Lamppu zijn twee goede voorbeelden hiervan. Zo kan die eerste elektrisch opgeladen worden, wat ideaal is wanneer er geen stopcontact in de buurt is. De Lamppu lijkt anderzijds op een gewone bureaulamp, maar de kop van dit subtiel lampje kan losgekoppeld worden en gebruik maken van een interne accu. Oluce, Italiaans vakwerk met een vleugje innovatie, voor uw woning.