Santa & Cole

Santa & Cole

Santa & Cole is een Spaans bedrijf, gevestigd in Belloch, Barcelona. Het is ontstaan in 1985 en biedt zowel licht als meubels aan op een menselijke schaal, in zowel de huiselijke als de stedelijke sfeer.

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Santa & Cole doet voornamelijk aan editing, een nederig beroep dat hulde brengt aan het creatieve brein van hun ontwerpers. Ze kiezen specifieke ontwerpen gecreëerd door anderen, wagen de sprong en stellen ze tentoon. Santa & Cole is regelrecht tegen kopiëren en doen er dan ook alles aan om dit tegen te gaan.

The Cirio familie uit 2002 is wellicht een van de meest impressionante lichtarmatuur en lamp uit het gamma van Santa & Cole. Het ontwerp kwam er nadat er vraag was naar een systeem dat met LED technologie ‘vriendelijke’ verlichting in publieke ruimtes aanbrengt. In het achterhoofd als inspiratie de Hagia Sophia in Istanbul.

Cirio (kaars) bestaat uit een kleine lampenkap in wit porselein, wit opaal glas of messing met LED module die op verschillende wijzen gecombineerd kunnen worden; circulair, individuele ophangingen, lineair of ovaal.