Serge Mouille

Serge Mouille

Het merk Serge Mouille begon met de artiest en designer zelf, Serge Mouille. Afgestudeerd van de School van Toegepaste Kunst in Parijs begon hij aan zijn eigen metaalbewerkingswerkatelier waar hij kleine opdrachten uitvoerde. in 1953, op opdracht van Jacques Andet, ontwerpt hij hoekige en vaak meer-armige lichtarmaturen; het begin van zijn passie voor het ontwerpen van buitengewone lampen. Het begin van zijn nalatenschap.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Serge Mouille - een verhaal dat leeft

De Mouille nalatenschap

In 1945 begon Serge Mouille zijn eigen metaalbewerkings studio, op dat moment waren zijn ontwerpopdrachten voornamelijk voor leuningen, kroonluchters en wandkandelaars. In 1953 gaf Jacques Adnet hem de opdracht om verlichtingsarmaturen te ontwerpen, vanaf dan wijdde Mouille zijn hele leven aan licht.

Bekende werken

Onder zijn meest bekende ontwerpen rekenen we, “Oeil” lamp (1953), “Flammes” (1954) and “Saturn” (1958). Een constante in zijn ontwerpen zijn de minimalistische designs die vaak terugkeren in zwart geschilderde metaal materialen. Mouille streefde naar kinetische, sculpturale schoonheid die een gevoel van beweging teweegbrengt in de ruimte.