Tekna

Tekna

Tekna is een welbekende lichtontwerper en armaturenproductiehuis. Het team achter Tekna werkt elke dag heel hard om de tijdloze ontwerpen tot leven te brengen. Dankzij de unieke combinatie van materialen van hoge kwaliteit en een hoog niveau van afwerking blijft de collectie niet binnen de nationale Belgische grenzen, maar rijken ze tot ver daarbuiten.

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Tekna wilt blijven evolueren en hun klanten innovatieve en exclusieve ontwerpen kunnen aanbieden. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Erik Huysmans en ligt sinds 2017 in de zorgzame handen van de Blijweert familie.

Er zit een zekere puurheid in schoonheid volgens Tekna. Authenticiteit en recht uit het hart is wat ze altijd willen tonen in hun ontwerpen. Daarom gebruiken ze voor hun producten altijd pure materialen. De voornaamste is messing, omdat het een kostbaar materiaal is met speciale eigenschappen waardoor het zichzelf makkelijk leent tot het smeden ervan. Ze gebruiken ook vaak materialen als brons, koper, aluminium en glas. Om hun armaturen te ontwikkelen kiezen ze resoluut voor één eclectische aanpak: ze combineren sterke, traditionele methoden met een tijdloos karakter. Een succesvolle formule die simpliciteit, functionaliteit en elegantie uitstraalt. Hun verlichting is bijgevolg exact wat het zou moeten zijn: minimalistisch doch uitvoerig. Hedendaags, maar niet overweldigend. Koppig en in contrast met verschillende andere extravagante ontwerpen.

Tekna is steeds op zoek naar authentieke ideeën die met de hand gemaakt kunnen worden in België. Ze hebben een passie voor traditionele technieken en het toevoegen van een persoonlijke toets. Geen enkele armatuur is volledig hetzelfde, dat is de kracht van “handmade”.