Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Achille & Pier Giacomo Castiglioni, de beroemde Italiaanse ontwerpers, staan bekend om hun innovatieve en functionele ontwerpen van verlichting en meubels. Hun speelse benadering transformeert vaak alledaagse objecten in verrassende ontwerpen. Hun tijdloze esthetiek en technische vakmanschap worden geprezen en blijven een blijvende invloed uitoefenen op de wereld van design.

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Achille Castiglioni (1918-2002) en Pier Giacomo Castiglioni (1913-1968) waren invloedrijke Italiaanse ontwerpers en architecten, geboren in Milaan, Italië. Achille studeerde architectuur aan de Polytechnische Universiteit van Milaan en Pier Giacomo behaalde een diploma in de bouwkunde. In de jaren 50 richtten ze samen een ontwerpbureau op en werden ze bekend om hun revolutionaire benadering van industrieel en productontwerp.

De Castiglioni-broers waren bekend om hun minimalistische en functionele ontwerpen, waarbij ze vaak gebruik maakten van alledaagse objecten en materialen om nieuwe functies en vormen te creëren. Ze werkten samen met verschillende Italiaanse en internationale fabrikanten en ontwierpen verlichting, meubels, apparaten en accessoires.

Een van hun meest bekende ontwerpen is de Arco-lamp, die ze in 1962 creëerden voor het Italiaanse verlichtingsbedrijf Flos. Deze tijdloze lamp, met zijn boogvormige marmeren basis, roestvrijstalen boog en verstelbare kap, wordt beschouwd als een icoon in de designwereld.

Naast hun ontwerptalent waren de Castiglioni-broers ook gewijd aan het onderwijs. Ze waren professoren aan de Polytechnische Universiteit van Milaan en inspireerden vele studenten met hun creativiteit en kennis.

Hoewel Pier Giacomo tragisch overleed in 1968, bleef Achille actief als ontwerper tot zijn dood in 2002. Hun nalatenschap leeft voort in de wereld van design, waar ze worden beschouwd als pioniers en vernieuwers die de grenzen van wat mogelijk is met ontwerp hebben verlegd. Hun innovatieve ontwerpen blijven een inspiratiebron voor veel ontwerpers en kunstenaars wereldwijd.