Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan & Erwan Bouroullec zijn bekende Franse ontwerpers, bekend om hun unieke en innovatieve ontwerpen voor meubels, verlichting, en producten. Met een speelse en experimentele benadering van design, creëren de Bouroullec-broers moderne en functionele ontwerpen die vaak worden geprezen om hun esthetiek, ergonomie en duurzaamheid. Hun werk heeft internationale erkenning gekregen en wordt tentoongesteld in gerenommeerde musea en designcollecties over de hele wereld.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ronan & Erwan Bouroullec zijn twee gerenommeerde Franse ontwerpers die internationale erkenning hebben gekregen voor hun innovatieve en experimentele ontwerpen op het gebied van meubels, interieurs en verlichting. De broers, geboren in Quimper, Frankrijk, hebben samen een indrukwekkend portfolio opgebouwd en worden beschouwd als toonaangevende figuren in de hedendaagse designwereld.

Ronan Bouroullec (geboren in 1971) en Erwan Bouroullec (geboren in 1976) hebben beide design gestudeerd aan de École supérieure des Arts Décoratifs in Parijs. Ze begonnen hun samenwerking in de jaren 90 en hebben sindsdien samengewerkt met gerenommeerde designmerken over de hele wereld, waaronder Vitra, Kartell, en Flos.

Een van de bekende lichtontwerpen van Ronan & Erwan Bouroullec is de Aim-lamp, ontworpen in 2013 voor Flos. De hanglamp is een uniek en minimalistisch ontwerp waarbij de kabels fungeren als de ophanging en het lichtpunt kan worden aangepast naar verschillende hoogtes en richtingen. Het ontwerp combineert functionaliteit met esthetiek en creëert een speelse en interactieve verlichtingsoplossing voor moderne interieurs.

Ronan & Erwan Bouroullec's ontwerpen worden gekenmerkt door hun experimentele benadering van vormen, materialen en technieken, en hun streven naar eenvoud en functionaliteit. Ze hebben talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor hun innovatieve ontwerpen en worden beschouwd als vooraanstaande ontwerpers in de hedendaagse designwereld. Hun werk is te vinden in prominente designcollecties en musea wereldwijd, en ze blijven de grenzen verleggen van wat mogelijk is in design en verlichting.