Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen is een Belgische ontwerper die bekend staat om zijn minimalistische en tijdloze ontwerpen voor interieurs, meubels en verlichting. Met een sterke focus op eenvoud, materialen en functionaliteit, creëert Van Duysen serene en harmonieuze ruimtes en objecten die zowel esthetisch als functioneel zijn. Zijn werk wordt geprezen om zijn elegantie, verfijning en duurzaamheid, en heeft wereldwijd erkenning gekregen in de designwereld.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vincent Van Duysen (geboren in 1962) is een Belgische architect en ontwerper die bekend staat om zijn minimalistische en tijdloze ontwerpen op het gebied van architectuur, interieur en verlichting. Hij wordt erkend vanwege zijn verfijnde esthetiek en zijn vermogen om ruimtes en objecten te creëren die functionaliteit, eenvoud en schoonheid in balans brengen.

Van Duysen studeerde architectuur aan het Hoger Architectuurinstituut Sint-Lucas in Gent, België, en richtte later zijn eigen ontwerpbureau, Vincent Van Duysen Architects, op in Antwerpen. Zijn werk wordt gekenmerkt door strakke lijnen, natuurlijke materialen en een ingetogen kleurenpalet, waardoor ruimtes en objecten ontstaan die een gevoel van rust en sereniteit oproepen.

Een van Vincent Van Duysen's opmerkelijke lichtontwerpen is de Oblique-lamp, ontworpen in samenwerking met Flos. De lamp is een minimalistische wandlamp met een schuine hoek van 45 graden, gemaakt van aluminium en uitgevoerd in een matte afwerking. Het eenvoudige maar gedurfde ontwerp creëert een speels en sculpturaal effect op de muur, terwijl het warme LED-licht zorgt voor een sfeervolle verlichting.

Van Duysen's ontwerpen hebben talloze prijzen gewonnen vanwege hun eenvoud, functionaliteit en elegantie. Hij heeft ook samengewerkt met gerenommeerde designmerken zoals Molteni & C, Serax en B&B Italia. Zijn werk wordt internationaal erkend en is te vinden in prestigieuze projecten over de hele wereld, waaronder woningen, commerciële en hospitality ruimtes.

Vincent Van Duysen's ontwerpsfilosofie draait om het creëren van ruimtes en objecten die de tand des tijds doorstaan, met een focus op eenvoud, kwaliteit en functionaliteit. Zijn innovatieve lichtontwerpen zijn een bewijs van zijn verfijnde esthetiek en blijven een inspiratiebron voor hedendaagse designtrends.