Tom Dixon Beat LED Stout Hanglamp

De Beat collectie van Tom Dixon focust op de schoonheid van handgemaakte objecten. De beat lampen worden stuk voor stuk handgemaakt door ambachtslieden in Noord-India.
VOORRAAD
Maak een selectie om de beschikbaarheid te weten.
Vanaf € 1.213,63 Regular Price € 1.427,80

Wil je grotere aantallen kopen?

Een volledige woning inrichten?

Contacteer onze adviseurs

Beat

De Beat collectie is het resultaat van een initiatief om ambachtslieden in Noord-India te ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat hun kennis en vaardigheden niet verloren gaan, ging Tom Dixon op zoek naar een nieuwe invulling voor de traditionele manier om messing te bewerken. Zo ontstond de handgemaakte Beat lamp, geïnspireerd op de eenvoud van koperen kookpotten en traditionele watervaten uit het Indisch subcontinent. De Beat collectie werd verder uitgewerkt in een reeks hanglampen, een staanlamp, een tafellamp en een wandlamp. 


Tom Dixon

Tom Dixon is een autodidacte Britse design ontwerper. Sinds zijn beginjaren, toen hij in de jaren 1980 oud ijzer omtoverde tot radicale meubels, heeft Dixon zich telkens weer opnieuw uitgevonden. Zo werkte hij onder andere samen met Cappellini, was creatief directeur bij Habitat en Artek, richtte het bedrijf Eurolounge op en vestigde in 2002 zijn eigen merk: Tom Dixon. Tot op heden ontwerpt Tom Dixon excentrieke lichtobjecten, accessoires en meubels.

Meer informatie
Afmetingen L: 52 cm x B: 52 cm x H: 50 cm
Merk Tom Dixon
Ontwerper Tom Dixon
Jaar van het ontwerp 2005
Ruimtes Eetkamer, Woonkamer
Stijl Modern
Materiaal Messing
Geschikt voor badkamer Neen
Geschikt voor buitengebruik Neen
Kabellengte 250.00
Energielabel A++
Lichtbron inbegrepen Ja
Type lichtbron Geïntegreerde LED