Jasper Morrison

Jasper Morrison

Jasper Morrison is een invloedrijke Britse ontwerper, bekend om zijn minimalistische en functionele ontwerpen voor meubels, verlichting en huishoudelijke artikelen. Met een focus op eenvoud, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid, heeft Morrison internationale erkenning gekregen voor zijn tijdloze en innovatieve ontwerpen. Zijn werk wordt geprezen om zijn subtiele esthetiek en doordachte benadering van design, en blijft de designwereld inspireren.

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Jasper Morrison (geboren op 26 oktober 1959) is een internationaal bekende Britse ontwerper die bekend staat om zijn minimalistische en functionele ontwerpen. Hij werd geboren in Londen, Engeland, en studeerde af aan de Kingston Polytechnic Design School en de Royal College of Art.

Morrison heeft een brede reeks ontwerpen op zijn naam staan, variërend van meubels en verlichting tot huishoudelijke artikelen en accessoires. Zijn ontwerpen zijn vaak gekenmerkt door hun eenvoudige, tijdloze esthetiek en zijn gericht op het verbeteren van de functionaliteit en bruikbaarheid van alledaagse objecten.

Een van de bekende lichtontwerpen van Jasper Morrison is de Glo-Ball-lamp, ontworpen in 1998 voor Flos. De Glo-Ball lamp is een serie van ronde, opaalglas hanglampen die een zachte, diffuus licht verspreiden. Het eenvoudige en elegante ontwerp van de Glo-Ball lamp past goed in verschillende interieurstijlen en heeft internationale erkenning gekregen voor zijn minimalistische en tijdloze uitstraling.

Morrison heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder de prestigieuze Compasso d'Oro prijs en de Red Dot Design Award. Zijn ontwerpen zijn te vinden in prominente musea en designcollecties over de hele wereld. Jasper Morrison wordt beschouwd als een toonaangevende figuur in de wereld van industrieel ontwerp en zijn invloed op het gebied van lichtontwerp blijft nog steeds sterk aanwezig in de hedendaagse designwereld.