Marcel Wanders

Marcel Wanders

Marcel Wanders is een gerenommeerde Nederlandse ontwerper, bekend om zijn eclectische en fantasierijke ontwerpen voor meubels, verlichting en interieurs. Met een onconventionele benadering van design creëert Wanders unieke en opvallende ontwerpen die traditionele grenzen doorbreken. Zijn werk wordt geprezen om zijn artistieke flair, innovatie en vakmanschap, en heeft internationale erkenning gekregen in de designwereld.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Marcel Wanders (geboren op 2 juli 1963) is een gerenommeerde Nederlandse ontwerper en oprichter van het internationale designstudio Moooi. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke hedendaagse ontwerpers en staat bekend om zijn eclectische en innovatieve ontwerpen.

Wanders studeerde af aan de Design Academy Eindhoven en begon zijn carrière als ontwerper in de jaren 90. Hij heeft sindsdien talloze prestigieuze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn unieke en vooruitstrevende ontwerpen, variërend van meubels en verlichting tot interieur en productontwerp.

Een van de bekende lichtontwerpen van Marcel Wanders is de Skygarden-lamp, ontworpen in 2007 voor Flos. De hanglamp heeft een opvallend ontwerp met een koepelvormige kap gemaakt van gips, waarop gedetailleerde ornamenten en patronen zijn aangebracht die doen denken aan klassieke plafondschilderingen. Het contrast tussen het moderne ontwerp van de lamp en de traditionele ornamenten zorgt voor een unieke en verrassende esthetiek.

Naast zijn werk als ontwerper heeft Wanders ook lesgegeven aan verschillende internationale designacademies en heeft hij samengewerkt met gerenommeerde designmerken over de hele wereld. Zijn ontwerpen zijn te vinden in prominente musea en designcollecties en zijn bekend om hun innovatieve en creatieve benadering van design. Marcel Wanders blijft een toonaangevende figuur in de wereld van design en zijn invloed op het gebied van lichtontwerp blijft zich voortzetten.