Philippe Starck

Philippe Starck

Philippe Starck is een wereldberoemde Franse ontwerper, bekend om zijn revolutionaire ontwerpen voor meubels, verlichting, interieurs en huishoudelijke artikelen. Met een provocerende en eigenzinnige stijl heeft Starck een blijvende invloed op de designwereld uitgeoefend. Zijn werk wordt geprezen om zijn innovatie, functionaliteit en esthetiek, en blijft inspireren en verbazen in de wereld van design.

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Philippe Starck (geboren op 18 januari 1949) is een wereldberoemde Franse ontwerper en architect. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en veelzijdige ontwerpers van zijn generatie, en staat bekend om zijn gedurfde, innovatieve en eclectische ontwerpen die de grenzen van de traditionele designnormen verleggen.

Starck begon zijn carrière in de jaren 70 en heeft sindsdien talloze bekende ontwerpen op zijn naam staan, variërend van meubels en interieurontwerp tot verlichting en productontwerp. Hij heeft samengewerkt met enkele van de meest prestigieuze designmerken ter wereld en heeft een indrukwekkende lijst van prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn baanbrekende ontwerpen.

Een van de bekende lichtontwerpen van Philippe Starck is de Gun-tafellamp, ontworpen in 2005 voor Flos. De lamp is een opvallend en controversieel ontwerp, waarbij de vorm van een geweer wordt gebruikt als inspiratie voor de lampenkap. Gemaakt van aluminium en afgewerkt met een glanzende coating, creëert de Gun lamp een unieke en provocerende esthetiek die Starck's kenmerkende stijl weerspiegelt.

Naast zijn werk als ontwerper heeft Philippe Starck ook bijgedragen aan duurzaam ontwerp en milieubewustzijn in zijn ontwerpen. Zijn innovatieve en visionaire benadering van design heeft hem wereldwijd erkenning en faam gebracht, en zijn invloed op de designwereld blijft zich voortzetten.