Verner Panton

Verner Panton

Verner Panton is een grote naam in de interieurwereld. De Deense designer uit de 20e eeuw ontwierp futuristische meubelen en innovatieve lampen. Kenmerkend voor zijn werk is het gebruik van plastics en felle kleuren. Zijn ontwerpen worden vandaag uitgegeven door merken zoals Vitra, Verpan, &Tradition en Louis Poulsen.

48 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Verner Panton (1926-1998) was een invloedrijke Deense ontwerper, bekend om zijn avant-gardistische en baanbrekende ontwerpen op het gebied van meubels, interieurs en verlichting. Hij wordt vaak beschouwd als een van de meest vernieuwende ontwerpers van de 20e eeuw en heeft een blijvende impact gehad op de wereld van design.

Panton studeerde architectuur aan de Koninklijke Deense Kunstacademie in Kopenhagen en begon zijn carrière als assistent van de bekende Deense ontwerper Arne Jacobsen. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw ontwikkelde hij zijn eigen ontwerpstijl, die werd gekenmerkt door organische vormen, felle kleuren en vernieuwende materialen.

Een van de bekendste lichtontwerpen van Verner Panton is de Panthella-lamp uitgebracht door Louis Poulsen, ontworpen in 1971. De lamp is een iconisch ontwerp met een opvallende kegelvormige lampenkap en een trompetvormige voet. De lamp verspreidt een zacht en diffuus licht, wat kenmerkend is voor Panton's innovatieve benadering van verlichting.

Panton's ontwerpen waren revolutionair en vooruitstrevend, en hij stond bekend om zijn experimenten met nieuwe materialen en productietechnieken. Zijn werk heeft invloed gehad op talloze ontwerpers en zijn ontwerpen worden nog steeds gewaardeerd om hun originaliteit en tijdloze esthetiek. Verner Panton heeft een blijvende erfenis achtergelaten in de wereld van design en zijn innovatieve lichtontwerpen blijven een bron van inspiratie voor hedendaagse ontwerpers.