Flos Gatto Table Lamp

Table lamp with a white powder-coated internal steel construction. The Gatto offers diffuse light with an electronic dimmer.
AVAILABLE
This product from Flos is available but has an extended delivery period of 2 - 4 weeks.
Now Only €467.51 Regular Price €550.01

Want to request a higher number to order?

Need lighting for a bigger project?

Contact our lighting experts
Achille Castiglioni (1918-2002) is de zoon van een beeldhouwer en is zich na zijn architectuurstudies gaan verdiepen in de studie van vormen, technieken en nieuwe materialen. In zijn lange carrière heeft hij niet alleen verlichting ontworpen maar ook meubels, toestellen, woonaccessoires en zo veel meer.  Zijn ontwerpen lijken op het eerste gezicht samengesteld uit toevallig gevonden voorwerpen. Hier is zijn experimentele ingesteldheid zeker in terug te vinden. Toch weet hij keer op keer originele en speelse designstukken met een praktische ondertoon te ontwerpen.

Samen met zijn broer Pier Giacomo Castiglioni ontwierp hij in 1960 de tafellamp Gatto dat “kat” in het Italiaans betekend. Met enige verbeelding kan je het silhouet ervan in de tafellamp herkennen. Bijzonder aan deze lamp is de huid dat zich rond een stalen skelet spant en het leuke silhouet vormgeeft. De witte jas geeft een diffuus en sfeervol licht in je woonkamer. 
More Information
Manufacturer sku F2601009
Dimensions 580 mm
Brand Flos
Designer Achille Castiglioni
Year of Design 1960
Spaces Bedroom, Living Room
Style Italian, Retro / Vintage
Colour White
Material Cocoon, Steel
Suitable for Bathroom Not suitable
Dimming with app Not possible
Dimmable Yes
Cable 180.00
Type of light source Retrofit LED E27
Lamp base E27
IP Value IP20 (Dustproof)
You might also be interested in